موغان سئسی

وبلاگ خبری تحلیلی

موغان سئسی

وبلاگ خبری تحلیلی

ضمن احترام به همه ی کسانی که به اندازه ی «وُسعِ»خود برای شهرستان «پارس آباد» زحمت کشیده و می کشند؛ باید اذعان نمود علی رغم همه ی استعدادهای انسانی،اقتصادی،فرهنگی و تاریخی و جغرافیایی نهفته و یا «رانده شده»از این شهر! امروزه پارس آباد، شهری بی سر و ته!است که در سایه تنگ نظری، سوء مدیریت ،حاکمیت فرصت طلبان و تفکرات ایلی و طایفه ای تنها بر طول و عرض جغرافیایی آن افزوده شده است و طبیعت و زیبایش بیش از پیش تخریب شده و اثری از یک شهر خوش سیما و پر طمطراق در آن دیده نمیشود.
از این رو تمام تلاش مدیریت وبلاگ به عنوان عضو کوچکی از جامعه خبرنگاری و پل ارتباطی میان شهروندان و مسئولان، جهت دریافت انتقادات، پیشنهادات و راهکارهای آنان در راستای توسعه و پیشرفت منطقه و استفاده از ظرفیتها و پتانسیل های بکر این منطقه در خدمت شهروندان عزیز میباشد.

۳ مطلب در آبان ۱۳۹۴ ثبت شده است

  • ۱
  • ۰

مصاحبه با خانم ستاره جانی مسئول مرکز مشاوره شفق


لطفا خودتان را معرفی نمایید؟

ستاره جانی هستم کارشناس ارشد روانشناسی بالینی،فارغ التحصیل دانشگاه تبریز،حدود ۴ سال با دانشگاه و مراکز مشاوره شهر تبریز در زمینه مشاوره و روانشناسی همکاری کرده ام و از سال ۹۱ نیز در شهرستان پارس آباد شروع به فعالیت نموده ام، از سال ۹۳ به بعد با افتتاح مرکز مشاوره شفق در خدمت شهروندان عزیز پارس آباد هستم. در رزمه کاری خود سابقه تدریس در دانشگاههای آزاد و پیام نور و فعالیتهای پژوهشی را دارم . هم چنین مشاور تخصصی اداره بهزیستی،کمیته امداد و نیروی انتظامی نیز می باشم.

مرکز مشاوره شفق در چه زمینه هایی به مراجعین خود مشاوره میدهد؟

مرکز مشاوره شفق تنها مرکز مشاوره با مشاور خانم در شهرستان پارس آباد می باشد و با مجوز رسمی و زیر نظر اداره بهزیستی شهرستان پارس آباد فعالیت میکند این مرکز مشاوره به صورت تخصصی در زمینه نابهنجاری های رفتاری، مشکلات خانوادگی، وسواس،افسردگی،مشاوره تحصیلی،مشکلات بیش فعالی کودکان و نوجوانان،اعتیاد،مشکلات زناشویی ،تست هوش،تربیتی و مهارتهای زندگی،تست شخصیت،اضطراب و مشاوره قبل از ازدواج  …به مراجعین و شهروندان خدمات ارائه میکند.

از نظر شما چه کسانی در اطراف ما به مشاوره نیاز دارند؟

همه ما در زندگی، دچار مشکلاتی می شویم. البته همیشه نباید بعد از ایجاد یک مشکل به مشاور و روان شناس مراجعه کرد. بلکه پیشگیری مهمتر از درمان هست. گاهی یک فردی افسرده یا دچار وسواس میشود و برای درمان مراجعه میکند ولی برای مواردی مثل مشاوره ازدواج یا هدایت هوش و استعداد یک کودک یا سنجش شخصیت هم باید به روان نشاس مراجعه شود بدون اینکه بیماری خاصی وجود داشته باشد. ما یک جایی کم می اوریم و حس می کنیم راه حلی برای مشکل ما وجود ندارد در حالیکه ممکن است راه حل هایی  وجود دارد که ما از آنها خبری نداریم؛ ولی هستند. حس می کنیم کسانی، درجایی دور و نزدیک از ما  وجود دارند که راه حل های مشکل ما رامی دانند. همه ما، شاید در تربیت بچه دچار مشکل شویم، شاید در زندگی زناشویی به در بسته بخوریم و شاید در شناسایی استعداد شغلی مان به دیوار بخوریم و ندانیم چه کار کنیم و همه اینها مانعی برای بهتر زندگی کردن مان می شود.برای حل مشکلات زندگی و داشتن یک زندگی همراه با نشاط، پویایی و پیروزی، همان طور که جسم ما نیاز به مراقبت و رعایت بهداشت جسمی دارد، روح و روان ما نیز به مراقبت و رعایت بهداشت روانی احتیاج دارد. همان طور که غذای مسموم ، می تواند جسم ما را بیمار کند، اندیشه و باوری اشتباه، غیرمنطقی و غیرعاقلانه نیز، روان ما را مسموم، افسرده و بیمار می کند در حالی که ممکن است ما از ان اطلاعی نداشته باشیم. در این مواقع یک مشاور و یا یک روان درمانگر متعهد و متخصص با تشخیص افکار و باورهای غلط می تواند به ما کمک کند تا مشکلات خود را حل کنیم اغلب باورهای غلط، افکار مسموم و اشتباهی است که ما به طور کاملاً ناآگاهانه از انها استفاده می کنیم و با دستان خود زندگی خود را به نابودی و ویرانی می کشانیم.پس نمیتوان گفت که افراد و یا طیف خاصی در جامعه نیاز به مشاوره دارند و تمام کسانیکه دچار اینگونه موارد در زندگی میشوند بدون شک نیاز به مشاوره و درمان دارند و باید تحت مشاوره و راهنمایی قرار گیرند.

مراجعین مرکز مشاوره شفق در سطح شهرستان پارس آباد بیشتر در چه مواردی است.؟

بیشترین مراجعه کنندگان مرکز مشاوره شفق در زمینه طلاق بوده که حاصل مشکلات زناشویی و البته عدم مشاوره قبل از ازدواج میباشد در صورتی که اگر همین مراجعین قبل از برخورد به مشکل و یا قبل از تصمیم به طلاق به مشاور مراجعه میکردند با چند جلسه مشاوره و راهنمایی قطعا دچار چنین مشکلاتی نمی شدند مشاوره بعد از ازدواج نیز برای زوجها لازم و ضروری است زیرا موجب جلوگیری و از هم پاشیدن کانون خانواده ، یادگیری مهارتهای مهم زندگی و ارتباطی و تداوم زندگی زوجین میشود. بعد از موضوع طلاق اکثر مراجعین این مرکز در زمینه مشکلات تربیتی و تحصیلی کودکان و نوجوانان میباشد.البته وسواس هم در منطقه ما بسیار زیاد است.

دید شما نسبت به وضعیت روانشناسی در پارس آباد چیست و چگونه می توان وضعیت فعلی را بهبود بخشید؟

گاهی مایل هستیم که به یک مشاور مراجعه کنیم اما حاضر نیستیم برای حل مشکلات خود و خلاص شدن از آنها هزینه ای بپردازیم و حتی حاضر می شویم مشکلات خود را گاه تا آخر عمر تحمل کنیم. اما زمانی که جسم ما بیمار می شود حاضر می شویم برای درمان بیماری خود از هر راهی که شده، هزینه های درمان را تهیه کنیم.

متاسفانه به دلیل نگاه منفی که در شهر ما نسبت به مشاوره و درمان وجود دارد آنطور که باید و شاید مردم اعتقادی به مشاوره و روانشناسی ندارند و مشکلات روحی و روانی را به دلیل عدم آگاهی و گاها عدم جدی گرفتن عواقب آن و حتی نگاه بدبینانه به روانشناسی و مشاوره آن را جدی نمیگیرند در صورتی که کاملاً برعکس، مراجعه به روان شناس نشان دهنده بلوغ فکری و روانی است، زیرا چنین فردی می داند عنصر «آگاهی» در زندگی همواره نجات بخش انسان ها بوده است. در واقع، مشاور، دوست آگاه و با تجربه ای است که در حل مشکلاتی که از عهده خودمان برنمی آید به یاری ما شتافته و به ما آگاهی های لازم را می دهد.

توصیه شما به مردم در این رابطه چیست؟

معتقدم باید در این زمینه بیشتر اطلاع رسانی و آگاهی داده شود تا مردم مراجعه به روانشناس را نه تنها عیبی برای خود نپندارند بلکه آن را یکی از نیازهای ضروری موفقیت در زندگی بدانند تا در بین مردم به درستی نهادینه شود.خصوصا مشاوره قبل و بعد از ازدواج برای زوجین بسیار مفید بوده موجب استحکام و تداوم زندگی آنان میشود.روانشناسی موجب انتخاب صحیح  و مطمئن در ازدواج می شود هم چنین باعث می شود بسیاری از مشکلات و اختلالات روانی کودکان شناسایی و در مان شود تا از استعدادهای فکری خود به بهترین نحو ممکن بهره مند شوند در پیشگیری از اعتیاد نیز مشاوره نقش به سزایی دارد و باعث جلوگیری از اتلاف نبوغ جوانان ما می شود.  بیشتر مراجعین شهروندان پارس آباد از از افراد سرشناس و تحصیل کرده میباشد زیرا نه تنها مراجعه به مشاور و روانشناس را عیبی برای خود نمیدانند بلکه آن را موجب افزایش سطح کیفی و سهولت در زندگی میدانند و به هر اندازه هم در سایر زمینه ها دارای تخصص و تجربه باشند جهت پیشرفت در زندگی و بدست آرودن رفاه و آسایش  نیازمند مشاوره و راهنمایی در زندگی هستند. ریشه بسیاری از بیماری های جسمی، ممکن است در شیوه های نادرست زندگی، نوع بینش و تفکر اشتباه، کینه توزی و دشمنی، استرس و نگرانی و عدم آموزش مهارت زندگی و … باشد که ممکن است این عوامل مانند «سرطان» زندگی ما را به نابودی بکشاند.و مشاوره و درمان آن میتواند از وقوع این حوادث ناگوار جلوگیری کند.یه مطلب مهمی هم که مایلم ذکر کنم این هست که مردم در وهله اول به روانپزشک مراجعه نکنند . بسیاری از مشکلات بدون تجویز دارو حل شدنی است. ولی برخی از افراد علاقه خاصی به مصرف دارو دارند و ان را تاثیر گذارتر می دانند. چنانچه فرد به دارو نیاز داشته باشد خود روان شناس فرد را به روانپزشک ارجاع خواهد داد.

سخن آخر:

به نظرم در این زمینه باید بیشتر اطلاع رسانی و روشنگری شود تا کسانیکه واقعا نیاز به مشاوره و راهنمایی دارند در مراجعه به مشاور و روانشناس دچار تردید نشوند و این کار نیازمند  همکاری و مساعدت سازمانها و ارگانهای دولتی خصوصا رسانه ها و مطبوعات دارد  تا در این زمینه آگاهی لازم را به مردم اطلاع رسانی کنند با توجه به اینکه مشاوره و روانشناسی تحت پوشش هیچیک از بیمه ها و ارگانها و سازمانهای دولتی نمیباشد. بیشتر افراد به دلیل عدم توان پرداخت هزینه های آن از مراجعه به مشاور و روانشناس صرف نظر میکنند و یا توان پرداخت هزینه های آن را ندارند به همین دلیل ضمن درخواست حمایت مسئولین و ارگانهای مربوطه، مرکز مشاوره شفق آمادگی دارد تا بیماران و افراد نیازمند و بی بضاعت را که توان مالی شان محدود است به طور کاملا رایگان ویزیت نموده و یاری رساند.در پایان از شما و نشریه وزین شهریمیز به طور خاص تقدیر و تشکر مینمایم که زحمت کشیده و در این زمینه به مردم اطلاع رسانی میکنید.


  • رضا امیرپور
  • ۰
  • ۰

همانند شکارچیانی که منتظرفصل شکار هستند تا طعمه خود را به دام بیندازند شکارچیان افکار و اندیشه ها نیز با فرارسیدن فصل انتخابات و با ترفندهای مختلف سعی دارند تا از این نمد کلاهی برای خود دست و پا کنند.

به مانند سایر مناطق ، استانها و شهرستانهای مختلف کشور منطقه مغان نیز با نزدیک شدن به انتخابات از شور و حرارت خاصی برخوردار است از چند ماه مانده به انتخابات نامزدها و منتسبان آنان با برگزاری مجالس و محافل جهت رقابت در کارزار انتخاباتی اهداف و برنامه های خود را پیاده سازی میکنند در این بین افرادی نیز هستند که نتایج و سرنوشت انتخابات چندان برایشان مهم نیست و تنها به دنبال فرصتی مناسب هستند تا از فرصت بدست آمده بهره کافی و وافی را برده و جایگاه خود را استحکام بخشند افرادی که در طول تمام طول عمر خود کوچکترین خدمت و اقدامی موثر برای منطقه انجام نداده اند اکنون با فرا رسیدن زمان این رویداد مهم به دایه مهربانتر از مادر تبدیل شده و سنگ مغان و توسعه مغان را به سینه میزنند و با تجمیع افرادی فعال و تاثیر گذار در رقابهای انتخاباتی، در قالب گروهها و اتاقهای فکر خصوصی ، با اشعاری همچون تعهد،احساس مسئولیت ، تلاش در راستای رفع موانع توسعه مغان با حمایت از کاندیدای اصلح، در فکر ایجاد ائتلاف و جلب توجه نامزدهای انتخاباتی هستند و جهت پیشبرد اهداف خود گام بر میدارند. و لذا مدتی است شاهد جو سازی و جریان سازی آنان در این شبکه ها هستیم. تا جایی که در مقاطعی به بهانه جلب توجه فکار عمومی با طرح موضوعاتی عامه پسند به بررسی مشکلات و نارسایی های منطقه پرداخته و به برنامه ها و مدیریت مدیران و مسئولان منطقه خرده گرفته و به بهانه تعهد و  احساس مسئولیت و رفع موانع توسعه منطقه، کاسه داغ تر از آش شده و در راستای اهداف و منافع شخصی خود گام بر میدارند. اکنون که شمارش معکوس برای انتخابات و تکیه بر صندلی سبز بهارستان آغاز شده است چهره واقعی این افراد نیز نمایان شده است . واقعیت این است که از سخن رانی تا عمل فاصله زیادی وجود دارد و بسیاری از کسانیکه خوب سخن می رانند و ادعاهای واقع بینانه و روشنفکرانه ای را طرح میکنند در مصداق ها دچار تردید شده و در عمل به گونه ای دیگر ظاهر میشوند و منافع شخصی را بر همه چیز و همه کس ترجیح میدهند. در سالهای اخیر پیدایش شبکه های اجتماعی نیز محلی مناسب برای جولان دهی این افراد تبدیل شده است و با تشکیل گروهها و اتاقهای فکر، اهداف سودجویانه خود را به پیش می برند. در این بین هوشیاری افراد در جلوگیری از فرصت طلبی و وارونه جلوه کردن حقایق و بهره مندی از فرصت بدست آمده میتواند بسیار مهم و حیاتی باشد. در آستانه شبها و روزهای سرنوشت ساز و حیاتی،مراقب وعده ها و شعارهای تو خالی و عوام فریبانه افراد فرصت طلب و سودجو باشیم و نگذاریم سودجویان برای چهار سال دیگر یاس و ناامیدی را بر مردم منطقه ما تحمیل نمایند و از صداقت و صمیمیت مردم به عنوان نردبانی برای دست یابی به منافع شخصی و آمال و آرزوهای خود استفاده نمایند.


  • رضا امیرپور
  • ۰
  • ۰

تعلل بیش از پیش مسئولین و مدیران ارشد و نمایندگان استان اردبیل در طول دوره های مختلف موجب از دست فرصتهای شغلی و سرمایه گذاری در این استان شده است.اخیرا با انجام توافق هسته ای و به دنبال ان لغو تحریمهای اداری و گمرکی و بانکی علیه ایران ، کشورهای زیادی از سراسر دنیا در قالب شرکتهای تجاری و سرمایه گذاری با توجه به ظرفیتها و پتانسیلهای بالای ایران به سمت کشورمان سرازیر شده اند  در این بین با توجه به سیاست دولت یازدهم جهت نحکیم و تقویت روابط  ،دولتهای همجوار از اولویت خاصی برخوردار است و دولت آذربایجان نیز در این میان بیش از سایر کشورها در اولویت قرار دارد در واقع بعد از هیات بزرگ آلمانی، هیات جمهوری آذربایجان دومین هیات اقتصادی در سطح جهان و نخستین هیات اقتصادی در میان کشورهای همسایه بود که به ایران سفر می‌کرد. همچنین تمایل دولت آذربایجان در ایجاد رابطه با کشور ایران در دو سال اخیر بعد از سالها رکود به شکل قابل توجهی افزایش یافته است  سفر اخیر استاندار آذربایجان شرقی و همیئت همراه به جمهوری آذربایجان در شرایطی آغاز شده است که تبریز در دو سال اخیر به قطب تردد مقامات این کشور همسایه به ویژه در حوزه‌های تجاری و درمانی تبدیل شده است. ایجاد گذر مرزی از طریق مرز خدافرین در نزدیکی اصلاندوز جهت گسترش رابطه و بالا بردن حجم تجاری فی مابین از جمله اقدامات اخیر مسولان آذربایجان شرقی با کشور همسایه میباشد که در صورت تحقق این امر با توجه به کاهش فاصله میان آذربایجان و جمهوری خود مختار نخجوان ، گمرک بیله سوار که در سالهای اخیر فعالیت ان به شکل محسوسی کاهش یافته بیش از پیش منفعل تر خواهد شد و گمرک اصلاندوز نیز که در سایه مسولین استان به تعطیلی کشیده شده است امیدواری ها در خصوص راه انداری مجدد این گمرک نیز به یاس تبدیل خواهد شد. همچنین ایجاد کمیسیون مشترک تجاری میان ایران و اذربایجان موجب تسریع در راه انداری دالان ترانزیتی شمال جنوب و اتصال خط آهن قزوین رشت استارا و تبدیل ان به کرویدور حمل و نقل بین المللی جهت حمل کالا از ایران به روسیه و بالعکس از طریق گمرک آستارا خواهد شد و موجب دستیابی بازار ایران به بازارهای روسیه و منطقه قفقاز و اروپا و دستیابی به دریای سیاه از طریق گذرگاه مرزی آستارا خواهد شد، بدین ترتیب رویای مردم استان اردبیل جهت ادامه خط اهن میانه اردبیل و احیانا پارس اباد و اتصال آن به خط آهن آذربایجان به یاس تبدیل خواهد شد‌. در طول مدتی که استانهای همجوار در فکر گسترش روابط همکاری مشترک و انجام مبادلات تجاری و سرمایه گذاری با کشور اذربایجان بوده اند، مدیران و مسئولان و نمایندگان استان اردبیل نیز طبق معمول مشغول دعواهای زرگری و ایجاد تنش و اختلافات  سیاسی میان یکدیگر بوده اند وضعیت نامساعد اقتصادی و آمار بالای بیکاری با توجه به فرصتهای بوجود آمده در طول سالهای اخیر به نظر میرسد حاصل این کشمکشها و رفتارهای سیاسی بوده است که در منطقه به وقوع پیوسته است. استان اردبیل با توجه به شرایط استثنائی و هم مرز بودن 5 شهرستان از 10 شهرستان این استان در مسافتی به طول ۴۰۰ کیلومتر با کشور اذربایجان، سهم در خور شانی را با توجه به ظرفیتها و پتانسیلهای بالای این استان در زمینه تولید محصولات کشاورزی و دامی،صنعت گردشگری ، توریسم درمانی و صنایع تبدیلی و همکاری های فرهنگی و مناسبات دوجانبه در حال توسعه نداشته است  سهم ناچیز صادرات این استان نیز با توجه به زیر ساختها و استعدادهای بالای این استان کاهش محسوسی در حدود ۵۰ درصد نسبت به سالهای قبل داشته و سیر نزولی در پیش گرفته است که این نیز خود نشان از ضعف مدیریت و عدم داشتن برنامه توسعه ای و سرمایه گذاری در بخشهای مختلف این استان میباشد و مردم این استان را بیش از سایر زمانها در معرض یاس و ناامیدی قرار داده است. بدیهی است تلاش برای عملیاتی کردن برنامه‌ها در این زمینه می‌تواند به هم افزایی تهران و باکو در مسیر توسعه همکاری‌های دو و چند جانبه با نقش‌آفرینی استان اردبیل به عنوان بازیگر اصلی منجر شود.

رضا امیرپور

  • رضا امیرپور